خدمات اسباب بازی شانسی

تشویق و تنبیه درست کودک چگونه است؟

به عنوان والدین، یکی از کارهای شما این است که به فرزندتان آموزش دهید که چگونه رفتار کند. این آموزش ها می تواند شامل تشویق و تنبیه کودک شود. آموزش کودک زمان و حوصله می خواهد. اما، به یادگیری استراتژی های انضباطی و سالم کمک می کند. به عنوان والدین، شما بر ارزش‌های اساسی فرزندتان، مانند ارزش‌های مذهبی و مسائل مربوط به آینده او، مانند انتخاب‌های آموزشی، تاثیر می‌گذارید.

هر چه رابطه شما با فرزند خود قوی تر باشد، تاثیر بیشتری خواهید داشت، زیرا فرزندتان بیشتر به دنبال راهنمایی شما خواهد بود و برای نظر و حمایت شما ارزش قائل است. در واقع، اگر زمانی که فرزندتان جوان می‌شود، رابطه‌ای قوی داشته باشید، احتمالا ارزش‌ها، باورها و رفتارهایی مشابه شما خواهند داشت.

تشویق درست کودکان چگونه است

تشویق فرزندانمان به معنای شجاعت دادن به آنهاست. فرزندان ما هر روز به شجاعت نیاز دارند تا از آنچه درست است دفاع کنند. هنگامی که تشویق به درستی انجام شود، می تواند اثرات مثبت قدرتمندی بر روی بچه ها داشته باشد. زیرا تقویت مثبت می تواند کودکان خردسال را مجبور به تکرار رفتار تمجید شده کند.

چه عملکرد تحصیلی باشد و چه دستاوردهای ورزشی، «خوب انجام دادی»، «موفق باشی» یا «تو خیلی باهوشی» کلمات تشویقی رایج هستند. اما استفاده از این کلمات تشویق کننده برای بچه ها همیشه انگیزه را تحریک نمی کند. در واقع، استفاده بی رویه از آنها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. راه های زیادی برای تمجید از کودک وجود دارد، اما همه کلمات تشویق کننده، اثر یکسان ندارند. بنابراین در تشویق و تنبیه کودک باید مراقب کلمات باشید.

تنبیه کودکان

ما گاهی اوقات عمدا فرزندان خود را تشویق می کنیم تا عزت نفس آنها را تقویت کنیم و به آنها انگیزه بدهیم. با این حال، اگر کلمات تشویق کننده صادقانه تلقی نشوند، کودکان احساس تشویق نخواهند کرد. تعریف و تمجیدهای غیر صادقانه نه تنها بی اثر هستند، بلکه می توانند مضر نیز باشند. البته برخی اوقات شخصیت‌های خیالی، کارتونی و یا تلویزیونی نیز بر رفتار کودکان تاثیر می‌گذارند که باید آگاهانه رسانه را برای کودکان کنترل کنیم. همچنین شما می‌توانید مقاله تاثیر شخصیت‌های کارتونی بر کودکان را نیز در همین راستا مطالعه کنید.

تشويق عميق يا بيش از حد ممكن است غيرصادقانه تلقي شود. به جای کلمات تشویق کننده، کودکان را با استفاده از کلمات توصیفی و خاص تحسین کنید. هر چه تشویق جزئی تر باشد، احتمال اینکه از نظر واقعی درست باشد و صادقانه تلقی شود، بیشتر است.

تنبیه درست باید چگونه باشد

کتک زدن و تنبیه بدنی، یکی از موضوعاتی است که بسیار مورد بحث والدین است. در حالی که متخصصان اطفال و متخصصان والدین کتک زدن را توصیه نمی کنند. برای بسیاری از والدین، کتک زدن می تواند سریع ترین و موثرترین راه برای تغییر رفتار کودک باشد. اما، مطالعات نشان می دهد که تنبیه بدنی عواقب طولانی مدتی برای کودکان دارد. در اینجا چهار راه برای تربیت فرزندتان بدون استفاده از تنبیه بدنی آورده شده است تا تشویق و تنبیه کودک را به صورت اصولی انجام دهید.

  1. ایجاد زمان

کتک زدن بچه ها به دلیل رفتار نادرست (مخصوصا پرخاشگری) پیامی متفاوت می دهد. فرزند شما تعجب خواهد کرد که چرا شما او را بزنید خوب است، اما برای او خوب نیست که خواهر یا برادرش را بزند. ایجاد زمان و فکر کردن به مسائل، به بچه ها می آموزد که چگونه خود را آرام کنند.

2. از دست دادن امتیازات

هدف تنبیه فرزندتان برای تسلیم نیست، بلکه کمک به او برای یادگیری انتخاب های بهتر برای آینده است. با این حال، این نیاز به تمرین دارد. اگر انتخاب نامناسبی داشتند، به آنها بیاموزید که نتیجه آن از دست دادن یک امتیاز است. مشخص کنید که چه زمانی می توان امتیازات را پس گرفت. معمولا 24 ساعت، به اندازه کافی طولانی است تا به کودک خود بیاموزید از اشتباه خود درس بگیرد.

تنبیه کودکان لجباز

3. نادیده گرفتن رفتار نادرست

نادیده گرفتن به این معنی نیست که اگر فرزندتان کار خطرناک یا نامناسبی انجام می دهد باید به سمت دیگری نگاه کنید. اما شما می توانید رفتار نامناسب او که برای جلب توجه است را نادیده بگیرید. این موضوع را توجه داشته باشید که در گاهی اوقات شخصیت کودکان با بازی کردن شکل می‌گیرد. یعنی اینکه کودک علاوه بر سرگرمی و یادگیری با اسباب بازی، در حال تاثیرپذیری از آن است. برای مطالعه بیشتر می‌توانید مقاله نقش اسباب بازی در شخصیت سازی کودکان را به‌طور کامل مطالعه کنید.

4. پیامدهای طبیعی

پیامدهای طبیعی به کودکان این امکان را می دهد که از اشتباهات خود درس بگیرند. برای مثال، اگر فرزندتان می گوید که قرار نیست ژاکت بپوشد، اجازه دهید بیرون برود و سردش شود البته تا زمانی که این کار بی خطر است. زمانی که فکر می کنید فرزندتان از اشتباه خود درس می گیرد، از پیامدهای طبیعی استفاده کنید. وضعیت را کنترل کنید تا مطمئن شوید که کودک شما هیچ خطر واقعی را تجربه نخواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *