اگر فرزند شما، فقط به دنبال اسباب بازی های هوشمند است، جای تعجب نیست! اسباب بازی های مجهز به هوش مصنوعی و متصل به اینترنت، یادگیری کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند. امروزه با بچه های نسل جدید هستیم و اسباب بازی قدیمی، جای خود را به اسباب بازی جدید هوشمند داده است. نسل جدید کودکان، عاشق تکنولوژی است و تمام ابعاد زندگی خود را با تکنولوژی و ابزار هوشمند، پوشش می دهد.
بنابراین اسباب بازی های هوشمند، بهویژه در زمینه آموزشی، مزایای بسیار زیادی دارند، اما اگر هوشمندانه طراحی نشوند، خطرات بالقوهای برای کودکان به همراه دارند. اسباب بازی های هوشمند میتوانند بهترین دوست کودک یا ابزار نظارتی وحشتناک بدون طراحی هوشمندانه و تمرکز بر حقوق کودکان باشند. بیایید با بررسی اینکه واقعا یک اسباب بازی هوشمند چیست شروع کنیم. چه چیزی یک اسباب بازی را “هوشمند” می کند؟

اسباب بازی هوشمند چیست؟
مشابه این سوال که چگونه می توان دقیقا «فناوری هوشمند» را تعریف کرد، هیچ تعریف واضحی از چیستی «اسباب بازی هوشمند» وجود ندارد. تبلیغات مارکتینگ منجر به این تصورات غلط شده است که هر اسباب بازی، در صورتی که دارای یک تراشه کامپیوتری باشد، دارای عملکرد های از پیش برنامه ریزی شده یا قابلیت های چند رسانهای باشد، «هوشمند» است.
یکی دیگر از زمینه های سردرگمی، اسباب بازی های آموزشی هستند که بهعنوان ابزاری برای کمک به باهوشتر شدن فرزندان به بازار عرضه میشوند. بهترین چیزی که اسباب بازی های هوشمند را توصیف میکند، روشی است که هوش مصنوعی روی آن، تجربه بازی یا یادگیری را برای کاربر فراهم میکند که هوش انسان مانند را شبیه سازی میکند. این اسباب بازی های هوشمند میتوانند از کاربر یاد بگیرند و با او صحبت کنند، رفتار او را تغییر دهند، اقدامات تعاملی ارائه دهند و درسهای یادگیری را سفارشی کنند.
مزایا اسباب بازی هوشمند
بازی برای کودکان در هر سنی ضروری است زیرا آنها را قادر می سازد مهارت های خاصی را توسعه دهند. انجام بازی، برای رشد جسمی و اجتماعی کودک حیاتی است. بازی مستلزم تعامل است و به کودکان کمک می کند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند.
اسباب بازی، هر چیزی است که کودک در بازی خود می گنجاند. کودکان با بازی، مهارت های مختلف شناختی، ادراکی، حرکتی، زبانی و ارتباطی خود را پرورش می دهند. از آنجایی که اسباب بازی های هوشمند، بیشتر از هوش مصنوعی استفاده میکنند، تاثیر بالقوه عمیقی بر کودکان دارند که می تواند مثبت یا منفی باشد.
هدف اصلی اسباب بازیهایی مانند اسباب بازی شانسی، سرگرمی است. اما اسباب بازی های هوشمند می توانند بسیار فراتر از آن باشند. آنها به بچه ها کمک می کنند تا:
- مهارت های اجتماعی را توسعه دهند زیرا رفتار آنها بازخورد فوری دریافت میکند.
- مهارت های حل مسئله را توسعه دهند زیرا این تعامل فرآیند های شناختی را تقویت میکند.
- خلاقانه فکر کنند و از تخیل خود استفاده کنند، زیرا این اسباب بازی ها، قدرت کاوش را تشویق میکنند.

معایب اسباب بازیهای هوشمند
در حالی که هر روز اسباب بازی های هوشمند بیشتری به بازار میآیند، مدیریت کمی برای طراحی، توسعه و استفاده از آنها وجود دارد. اسباب بازی های هوشمند خطرات بالقوه بسیاری را برای کودکان به همراه دارند، از جمله حریم خصوصی دادهها، امنیت سایبری و نظارت دولتی.
اسباب بازی های هوشمند و ربات هایی که با کودکان شما تعامل دارند ممکن است در ابتدا ایده خوبی به نظر برسند. با این حال، این اسباب بازی های هوشمند می توانند حریم خصوصی خانواده شما را به خطر بیندازند. همچنین میتوانید مقالهای درمورد وابستگی کودکان به بازیهای آنلاین را مطالعه کنید.
بهترین سن استفاده از اسباب بازیهای هوشمند
بیشتر تولید کنندگان اسباب بازی های هوشمند، محصولات خود را برای کودکان 2 تا 12 ساله تولید می کنند. برخی از اسباب بازی ها، از جمله عروسک ها و فیگورهای اکشن، تجربه بازی فیزیکی را برای کودکان خردسال فراهم میکنند. اسباب بازی هایی مانند Robosapien یا Webkinz به کودکان اجازه میدهند تا مهارتهای اجتماعی مانند مکالمه را تمرین کنند. به عنوان مثال، خرس تدی هوشمند، با کنترل های لمسی و برنامه ارائه میشود و برای آموزش چیز های مختلف به بچه ها، از جمله آموزش غذا خوردن، مدیریت وعده های غذایی و تغذیه سالم طراحی شده است.
اسباب بازی های هوشمند و ربات هایی که با کودکان شما تعامل دارند ممکن است در ابتدا ایده خوبی به نظر برسند. با این حال، این اسباب بازی های هوشمند می توانند حریم خصوصی خانواده شما را به خطر بیندازند.