یادگیری از طریق بازی برای کودکان مهم است زیرا باعث رشد کودک می شود. کودک از طریق بازی شروع به شناخت دنیای اطراف می کند، حتی در دوران نوزادی! استفاده از اسباب بازی های آموزشی میتواند به کودکان کمک کند تا مهارت های مختلفی را که در زندگی خود به آن نیاز دارند، بیاموزند. اسباب بازیهای آموزشی میتوانند به توسعه مهارت های حل مسئله کمک کنند، در مورد حل تعارض و نحوه کار علت و معلولی آموزش دهند.
همچنین به کودکان در مورد اشتراک گذاری آموزش می دهد، به رشد مهارت های حرکتی ظریف و درشت آنها کمک می کند و خلاقیت و تخیل آنها را پرورش می دهد. استفاده از اسباب بازی های آموزشی از یک ماهگی به بعد، امکان پذیر است. در مقاله فواید اسباب بازی برای کودکان به صورت کلی به اهمیت اسباب بازی اشاره کردیم که توصیه میشود آن را مطالعه کنید.
اهمیت اسباب بازی آموزشی
بازی کردن بهترین راه شروع یادگیری کودکان است. بچه ها کشف چیز های جدید را دوست دارند. ما به عنوان پدر و مادر، خانههایمان را پر از اسباب بازی هایی میکنیم که عزیزانمان دوست دارند با آن ها سرگرم شوند. اما می دانستید که تشویق فرزندتان به بازی با اسباب بازی های آموزشی می تواند به رشد فکری و حرکتی او کمک کند؟
بچه ها ذاتا سریع یاد می گیرند و ناظران عالی هستند. این به شما بستگی دارد که چگونه به توانایی یادگیری ذاتی آنها کمک می کنید و آنها را برای شکل دادن به آینده ای بهتر رشد می دهید. اسباب بازی های آموزشی لزوما آنهایی نیستند که حروف یا اعداد روی آن ها وجود دارد. بلوک های رنگارنگ و پازل های جذاب نیز اسباب بازی های آموزشی هستند.
همچنین، لازم نیست نگران فشاری باشید که این اسباب بازی های آموزشی ممکن است به فرزندانتان وارد کنند. اسباب بازی های آموزشی، بهگونهای طراحی شدهاند که بچه های شما به دلیل سرگرمیهایی که دارد، متوجه نمیشوند که در حال یادگیری هستند. هدف اسباب بازی های آموزشی ترویج یادگیری از طریق بازی است. اسباب بازی شانسی را میتوان نوعی از اسباب بازی سرگرمی، آموزشی دانست. بنابراین بچه ها به صورت طبیعی و غیر مصنوعی در حال آموزش و کسب مهارت هستند.
اهمیت اسباب بازی آموزشی
هیچ محدودیت سنی برای آشنایی کودک با اسباب بازی های آموزشی وجود ندارد. نوزادان، کودکان نوپا، پیش دبستانی ها و بچه های بزرگتر، همه به یک اندازه از این اسباب بازی ها سود می برند. والدین نیز باید وقت خود را در انتخاب اسباب بازی های مناسب سن برای فرزندان خود صرف کنند.
آلات موسیقی، اسباب بازی های ارتباطی،جعبهها، بلوکها و پازل ها، برخی از بهترین اسباب بازی های رشدی هستند که خلاقیت و مهارتهای حل مسئله را در کودکان القا میکنند. درک علاقه فرزندتان و مراحل رشد او به شما در انتخاب اسباب بازی ها و بازی های آموزشی مناسب برای کودکانتان کمک می کند.
مزایا و معایب بازی با اسباب بازی در یادگیری
ما به شما توضیح خواهیم داد که کودک شما در چه زمینه هایی از استفاده از اسباب بازی های آموزشی بهره مند می شود. برای مثال نقش اسباب بازی در شخصیت سازی کودکان غیر قابل انکار است. اما نکته ی عجیب این است که اسباب بازی های آموزشی که درست طراحی شده باشند، هیچ معایبی ندارند و اختلالی در یادگیری کودک بوجود نمی آورند.
1- افزایش قدرت و حرکت
نورها حس بینایی را در کودکان تقویت می کند. اسباب بازی ها و فعالیت های خلاقانه مهارت های حرکتی ظریف و مهارت های ارتباطی را در کودکان بهبود میبخشد.
2- افزایش ضریب هوشی و ارتقاء مهارت های حل مسئله
اسباب بازی های آموزشی باعث افزایش سطح IQ کودک شما میشوند. ذهن کودکان در هنگام بازی، به چالش کشیده می شود. به عنوان مثال، وقتی کودک بلوک ها را روی هم می چیند اما نمی تواند آنها را متعادل کند، می بیند که همه آنها تکه تکه می شوند. مثال دیگر بازی پازل است. با گذشت زمان، این چالش ها به ذهن آنها کمک میکند تا مهارتهای حل مسئله بهتری را رشد دهد و توسعه دهد.
3- افزایش و توسعه هوش اجتماعی و عاطفی
شما می توانید درست در خانه، فرزندتان را به یک موجود اجتماعی تبدیل کنید. با اسباب بازی های آموزشی، بچه ها نقشآفرینی میکنند، احساسات را درک میکنند و همدلی را توسعه میدهند. این اسباب بازی ها فرزند شما را در موقعیت های اجتماعی مختلفی قرار میدهند که شامل اشتراکگذاری، رهبری، مراقبت از یکدیگر و غیره است.