مفهوم بازی برای هر کودک بسیار مهم است، اما اهمیت آن نسبتا دست کم گرفته شده است. شخصیت سازی در کودکان، به وسیله اسباب بازی ها شکل می گیرد. بیشتر والدین، بازی را برای کمک به یادگیری، شکوفایی و رشد فرزندانشان مفید می دانند. به عنوان مثال، وقتی کودک خود را به بازی با اسباب بازی تشویق می کنید، به رشد شناختی، اجتماعی، فیزیکی و عاطفی او کمک زیادی می کند.همچنین انتخاب بهترین اسباب بازی برای کودکان در هر سن و سالی نیاز به بررسی و انتخاب هدفمندتری دارد که میتوانید در این خصوص در مقالات دیگر وبلاگ مطالعه کنید.
در طول زمان بازی، کودک شما نه تنها شایستگی اجتماعی خود را ارتقا می دهد، بلکه یاد می گیرد که احساسات خود را نیز تنظیم کند. بازی با اسباب بازی ها به بهبود مهارت های ارتباطی، اعتماد به نفس و رهایی از احساسات کمک می کند. علاوه بر این، هنگام بازی با کودکان دیگر، آنها می توانند به احساسات، نظرات و درگیری های دیگران پاسخ دهند. همه اینها در رشد عاطفی آنها مهم است و شخصیت سازی در کودکان را تقویت می کند.
علاوه بر این، از آنجایی که بو پیوند قوی با حافظه عاطفی دارد، عروسکی که در کنار فرزند شما بوده است، از نظر احساسی آرامش بخش است. برای کوچولوی شما، عروسک می تواند جایگزینی موقت برای یک فرد در هنگام مواجهه با ناراحتی های عاطفی خاص باشند.
اسباب بازی چه کمکی به شخصیت سازی کودکان میکند؟
بزرگترین مزیت خرید اسباب بازی های خوب این است که کودک فرصتی برای یادگیری پیدا میکند که شامل سرگرمی است. بیشتر والدین ها، در زمان بازی درگیر می شوند. این امر باعث ایجاد پیوند هایی می شود که مادام العمر باقی می مانند و در شخصیت سازی در کودکان نقش دارد. زمان بازی بدون ساختار، بهترین هدیه ای است که می توانید به فرزندان خود بدهید. وقتی فرزندتان تعیین می کند که چگونه می خواهد بازی کند و با کدام بازی، به تقویت قدرت تصمیم گیری او کمک می کنید.
اوقات بازی را سرگرم کننده کنید. اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که چند منظورهاند و در رشد خلاقیت تاثیر گذار هستند. به عنوان مثال اگر بازی در مورد زیستگاه حیوانات است، عنصری را برای جستجوی مکان در یک کره اضافه کنید. از بازی های املایی برای آموزش کلمات جدید استفاده کنید. در هر اسباب بازی فرصت های زیادی برای بهبود تمرکز و حافظه وجود دارد.
بازی به کودک یاد می دهد که مهارت های بین فردی را ایجاد کند. اسباب بازی هایی بخرید که بتوان با کودکان دیگر بازی کرد. این باعث افزایش تعامل بین کودکان و در نهایت ایجاد دوستی ها و پیوندهایی می شود که طولانی مدت باقی می مانند. وقتی با بچه ها بازی می کنید یا آنها را به بازی با دوستان تشویق می کنید خنده و سرگرمی زیادی به وجود می آید. کودکان در حین بازی مهارت های ارتباطی هوشمند را توسعه میدهند.
ارتباط اسباب بازی و اعتمادبهنفس کودک
کودک اعتماد به نفس پیدا می کند زیرا اسباب بازی ها می توانند در حین بازی به کودک احساس اعتماد به نفس بدهند. از زمان بازی می توان برای تقویت روابط، ایجاد اعتماد به نفس و ارتباط با جامعه استفاده کرد. این یک روش فوق العاده برای ایجاد ویژگی های شخصیتی مناسبی است که می خواهید در کودک خود ایجاد کنید. پس با این روش می توانید به شخصیت سازی در کودکان، کمک کنید.
زندگی سریع امروزی زمان بازی را بسیار رقابتی و ساختار یافته کرده است. این مطلوب نیست زیرا کودک نمی تواند آزاد باشد. زمان نمایش را محدود کنید و برای آنها اسباب بازی هایی بخرید که آنها را جذب می کند. اسباببازیهای کمتر، اما معنادار تری برایشان بخرید و شکوفاییشان را ببینید! میتوانید شما میتوانید مقاله عواملی که بر روی بازی کودکان تاثیر میگذارند در این خصوص مطالعه کنید.
چرا باید اسباب بازی درست انتخاب کرد؟
یک قانون کلی و نانوشته وجود دارد که اسباب بازی کمتر، ارزش بیشتری دارد. هر چه یک اسباب بازی کمتر کار کند، کودک فرصت بیشتری برای ایجاد و یادگیری از آن دارد. استفاده از اسباب بازی های ساده که برای کودکان آسانتر است، نیاز به نظارت کمتری دارد و میتواند بیشتر دوام بیاورد. همانطور که می دانید اسباب بازی پسرانه و دخترانه متفاوت است، بنابراین در هنگام انتخاب اسباب بازی جنسیت را در نظر بگیرید.
ایمنی اسباب بازی: اسباب بازی ها باید با سطح رشد و سن کودک مطابقت داشته باشد. اسباب بازی ها باید تمیز باشند و گوشه های تیز یا قطعات کوچک و قابل جدا شدن نداشته باشند. آنها همچنین نباید حاوی مواد ناایمن، سمی یا قابل اشتعال باشند.
ماندگاری طولانی: برای سالم ماندن از دست زدن مکرر کودک، یک اسباب بازی باید از مواد ثابت و جامد ساخته شود. زیرا اسباب بازی ها یک ابزار مهم شخصیت سازی در کودکان هستند.
استفاده آسان: یک کودک باید بتواند خودش یک اسباب بازی کار کند تا از آن لذت ببرد. به طور کلی، اسباب بازی های ساده ساده ترین کارکرد هستند.
ارزش سرگرمی: یک کودک باید اکنون و با رشدش یک اسباب بازی سرگرم کننده برای بازی با آن پیدا کند. به دنبال اسباب بازی هایی باشید که کودک به طرق مختلف بتواند با آنها بازی کند.
ارزش آموزشی: بازی به کودک می آموزد که از قدرت تفکر و تصور خود استفاده کند و بتواند چیزی را خلق کند. اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که امکان تظاهر، ایفای نقش، حل مسئله و مهارت های تمرین را فراهم می کند.
ارزش اجتماعی: کودکان مهارت های اجتماعی مهمی را با بازی با کودکان دیگر یاد می گیرند. با بازی اجتماعی با همکاری، مذاکره و سازش آشنا می شوند. برای کودکان بزرگتر که تمایل بیشتری به اشتراک گذاشتن دارند، اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که بتوانند با دیگران استفاده کنند. برای بچه های کوچکتر، اسباب بازی کوچک و کافی داشته باشید تا به اشتراک گذاشتن آنها ضروری نباشد.